HTML

lengyelbalazs

Friss topikok

  • lakerzso: most én is ültettem lencsé sárgaborsót majd kiderül hogy mijen és majd le irom (2013.04.29. 11:28) 20.
  • lengyelbalazs: @edaniel: oké oké. D. pont, a lejtő alján az egyenes és a lejtő találkozásánál a meredekebb oldal... (2012.04.12. 14:32) 102.
  • lengyelbalazs: @Benjamin26: -ez a bajom nekem is. képlet alapján tényleg nem kellene változnia, de ez akkor nem ... (2012.02.20. 07:49) 100. jubileum avagy a centenárium
  • lengyelbalazs: és abban folyékony állapotban van? (2008.03.24. 21:27) 98.

Linkblog

64.

2007.05.29. 18:02 lengyelbalazs

 

2007. 05.29

 

Reggelente Budáról megyek át Pestre dolgozni, a Petőfi hídon. Körülbelül három hónapja a Petőfi híd budai hídfőjénél, a villamos megállónál csináltak egy lámpás gyalogos átkelőhelyet. Itt a villamosmegállóból szaladgáltak itt mindig keresztül kasul az emberek, vagyis inkább az egyetemisták. Igaz itt az autók nem 50 –el mentek, mert lehetett elég jól haladni. A villamosmegállót úgy építették, hogy aluljárón lehetett megközelíteni. Ezért is nem volt eddig itt zebra. Aztán egyik nap észrevettem egy koszorút a megálló demszky oszlopaira kötve. Gondoltam is itt valakit elcsaptak. Három sávon és egy buszmegállón nem egyszerű átfutni, hogy elérje az ember a villamost. Rá két héttel, látom, serénykednek a sárgaruhások, és zebrát festenek. Mindezt reggel nyolckor úgy, hogy az egyik sávot lezárják. Kb. a budaörsi Tescoig ért a sor. Elég cinikus mondat, de biztos valami fejes ismerősé üthették el. Szóval mióta ezeket a lámpákat felszerelték faszán bedugult mindkét irányba a híd. Főleg a Budára vezető oldalon lassul le. Mindezt egy olyan ember miatt, aki, a tilosban átszaladva az életét vesztette.

Ebben a dugóban szoktam figyelni azt a kollégiumot, amit most újítottak fel. Ez a kolesz arról volt nevezetes, hogy déli fekvésű, és mindenféle árnyékolás nélkül építették meg. Gondolom, nyáron kibírhatatlan lehet egy ilyen épület. A diákok, azért leleményesek voltak, az ablakokat kitapétázták alufóliával. Az épület úgy nézett ki, mintha becsomagolták volna. Kész tragédia volt. Aztán jött a felújítás, gondoltam ilyen hibát nem fognak még egyszer elkövetni, vagy lesz benne klíma, vagy hőtükrös üvegeket csinálnak, vagy lesz valamiféle árnyékoló. Tudjátok mit csináltak? Egy sötétkék függönyt szereltek fel a probléma orvoslására. Ezzel szerintem sokkal rosszabbat csináltak volna, mintha nem készítenek semmit. Az első meleg napon csináltam ezt a fényképet.

A szobák egyharmadán már megint ki volt tapétázva az ablak. Komolyan gondolom, a Megrendelőt, a tervezővel, és a kivitelezővel együtt vonnám felelőségre, és visszavonatnám az engedélyüket.

Tudnék még pár ilyet felsorolni, de azt a következő jelentkezésemkor tárgyalom ki.

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kerdes-felelek.blog.hu/api/trackback/id/tr9988930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lengyelvili 2007.05.29. 20:02:48

párat én is asziszem.
pl ott van a czuczor koli, felújították, és a homlokzatra vízszintes osztású ablakokat szereltek be terv szerint. Egy dologról feledkezett meg a tervező. Az emberek szemmagasságáról. 10 ből kilenc embernek nem a kilátás, hanem az osztás jutott a magassága folytán osztályrészül az egész többen, minden szobában minden szinten. Az ablakokat természetesen cserélni kellett. Egy kérdés maradt megválaszolatlan, ki fizette a révészt? Lehet holnapra megmondom, bár a felelősségbiztosítás magyarországon nem egy egyszerű eset.

Surfin · http://surfin.blog.hu 2007.05.29. 20:38:43

Nem is tudod milyen jó ott átfutni :P. Egyébként tényleg könnyen át lehet, csak figyelni kell egy kicsit. Ha nincs nagy forgalom, akkor mindig van egy időpont, mikor az előző kereszteződésből az egyik irányból már, a másikból pedig még nem jönnek. És akkor még futni se kell. És néha tényleg sokat számít, hogy így pont elérem a villamost :).
Zebra volt ott már régebben, vagyis zebrák, asszem eltések festettek néhányat oda :D. De ahova most tettek "rendes" zebrát, az tényleg nem az igazi :(. Aki csakazértis az úton akar átmenni, az nem igen sétál el odáig (kivéve, ha zp-be megy, de az már egy külön történet). De ha mégis, és megnyomja a gombot, akkor tényleg jó kis dugót tud csinálni :(.

Surfin · http://surfin.blog.hu 2007.05.29. 20:40:16

És még akkor a kép: admin felületen "File-kezelő"-nél az "image" könyvtárba feltöltöd, és mikor a bejegyzést írod, csak rákattintasz a kép beszúrásra, és kiválasztod a megfelelőt.

lengyelbalazs 2007.05.29. 22:23:09

kösz, most már sikerült.

igen, én se megyek le a húgyszagú alalujáróba, és én is ott mentem át régebben, de miattam biztos nemcsináltak volna zebrát.

egy dolog azért most körvonalazódni látszik. kezdenek visszatérni, a felszíni gyalogos közlekedés kialakításához. a Keletinél is visszacsinálták. (ott is jó volt az árusokon átvergődnie magát az embernek.) és a Körtéren ugyanaz a helyzet. mindenhol, ahol aluljáró is van kezdik visszaállítani a zebrákat.

Surfin · http://surfin.blog.hu 2007.05.30. 10:49:36

Pedig sztem inkább az aluljárókban kéne "rendet csinálni". Sokkal észszerűbb ott közlekedni az embereknek, így nem lassítják a már így is épp elég lassú autóforgalmat. Csak a jelenlegi állapotokban tényleg elég erős gyomor kell hozzá :(. De ha kitiltanák a hajléktalanokat meg a mindenféle árusokat, kitisztítanák, akkor... De tudom, túl nagyok az igényeim :(
süti beállítások módosítása