HTML

lengyelbalazs

Friss topikok

  • lakerzso: most én is ültettem lencsé sárgaborsót majd kiderül hogy mijen és majd le irom (2013.04.29. 11:28) 20.
  • lengyelbalazs: @edaniel: oké oké. D. pont, a lejtő alján az egyenes és a lejtő találkozásánál a meredekebb oldal... (2012.04.12. 14:32) 102.
  • lengyelbalazs: @Benjamin26: -ez a bajom nekem is. képlet alapján tényleg nem kellene változnia, de ez akkor nem ... (2012.02.20. 07:49) 100. jubileum avagy a centenárium
  • lengyelbalazs: és abban folyékony állapotban van? (2008.03.24. 21:27) 98.

Linkblog

87.

2007.09.11. 20:46 lengyelbalazs

 

2007. 09. 11

 

Habár nem szeretek politikáról írni, de nem tudom türtőztetni magam. Egy rádióban elhangzott riport inspirált meg.

Azt nem értem, hogy az emberek hogyan tudnak pártok mögé felsorakozni, és azt fújni, amit ők mondanak. Biztos bennem van a hiba, de tényleg nem értem. Talán ezt emberi butaságnak gondolom. Az egyik nekem csak jót csinálhat, a másik meg csak rosszat? Ez hülyeség. Biztos mindegyiknek van jó és rossz oldala. De most már annyira kettészakadt itt minden, hogy bármit mond az egyik, az biztos rossz a másik szimpatizánsának, és persze fordítva.

És akkor mondom, hogy mi ihletett meg. Tegnap hallgattam a rádiót, ahol egy BKV-nál dolgozó emberkével készítettek riportot. Ő olyan dologra hívta fel a figyelmemet, ami pontosan jellemzi a mai magyar gondolkodási módot. A BKV készített egy felmérést, hogy kinek, hogy tetszenek a Combino villamosok. Mi befolyásolja az emberek véleményét? Mitől is függ az, hogy az embereknek, hogy tetszik az új villamos? És tudjátok, mit állapítottak meg? Pontosan attól függ, hogy ki melyik pártra szavazott. Vagyis a Fideszre szavazóknak nem tetszik, az MSZP-re szavazóknak meg tetszik. Ez van. Sajnálom. Idáig jutottunk. Magunkban kell keresni a hibát. Sajnos ez sokunknak, és nekem is magától értetődő volt, csak nem fogalmaztam meg. És nem raktam így össze a dolgokat.

Mondok még hasonló eseteket. Ezek semmilyen felmérésen nem alapulnak, csak az én véleményem. Kezdjük a Nemzeti Színházzal. Igaz, itt kell egy kis elvonatkoztatás. Ne firtassuk most hogy, hogy néz ki. Egy biztos, a baloldali szavazóknak akkor se tetszene, ha a világ legszebb, legjobb, legmodernebb, legolcsóbb épülete épült volna fel.

Ugyanezt az okfejtést elismételhetném a Kormányzati negyedre is, csak fordítva.

És még egy. Igaz ez már régi történet, de korábban nem akartam politizálni. Tavaly kitalálták a kedvenc politikusaink, hogy csökkenteni kellene a Parlament létszámát. Igen ám, de ehhez, ha jól tudom két-harmados többség kellene (de az is lehet, hogy több). Mindkét párt kidolgozott valami tervet, de végül csak az MSZP-ére lehetett szavazni. A jelenlegi 386 képviselő helyett azt dolgozták ki, hogy legyen első körben 280, majd később csökkentik azt is. Mi történt a szavazáson? Biztos nem találjátok ki. A Fidesz azt mondta, hogy márpedig ezek hülyék, és nem 280-ra kellene csökkenteni, hanem 200-ra. Mi lett a vége? Nem szavazták meg. És marad minden a régiben. A 280 helyett 386. Ez van. Persze, kár ezen idegelnie magát az embernek, mert nyílván ez szépen meg volt játszva. Hülyék lennének, a saját kenyerükből vágni egy nagyot. Végül is nekik is élni kell valamiből. Ők is csak emberek.

 

Elég volt. Nem írok többet ilyenekről. Nem érdemlik meg. Ja még egy dolgot ki kellene deríteni. Mi van akkor, ha a szavazásokkor, csak a választásra jogosultak 5 százaléka menne el tüntetőleg? Hányadik fordulóban jönnének rá, hogy elég volt belőlük? De a demagógiából is elég, inkább a fizika, művészetek, vagy valami hasonló.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kerdes-felelek.blog.hu/api/trackback/id/tr56163066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása