HTML

lengyelbalazs

Friss topikok

  • lakerzso: most én is ültettem lencsé sárgaborsót majd kiderül hogy mijen és majd le irom (2013.04.29. 11:28) 20.
  • lengyelbalazs: @edaniel: oké oké. D. pont, a lejtő alján az egyenes és a lejtő találkozásánál a meredekebb oldal... (2012.04.12. 14:32) 102.
  • lengyelbalazs: @Benjamin26: -ez a bajom nekem is. képlet alapján tényleg nem kellene változnia, de ez akkor nem ... (2012.02.20. 07:49) 100. jubileum avagy a centenárium
  • lengyelbalazs: és abban folyékony állapotban van? (2008.03.24. 21:27) 98.

Linkblog

74.

2007.07.04. 13:12 lengyelbalazs

 

2007.  07. 06

 

Ma nem kérdezni fogok, hanem válaszolni. Sajnos megtudtam egy kérdésem válaszát. A kérdés a biztosítókról szólt. Pontosítva arról, hogy egy káreseményre, ami kétszer volt biztosítva, kétszer fizetnek-e. Sajnos nem. Törökországban orvosi ellátásra szorultam, és ennek kapcsán végigjártam a kérdést. Volt utazási biztosításom, az utazási iroda szervezésében, és volt egy a bankkártyámhoz. Az orvostól kellett számlát kérni, amit itthon a biztosítónak el kellett küldenem. És itt jön a turpisság. Az eredeti számlát kell visszaküldeni, a kötvénnyel, postán, és ők utalják a dellát. És mivel egy eredeti számlát kaptam, csak egy biztosítónak tudtam elküldeni. Jó magyar szokás szerint próbáltam egy kicsit okoskodni. Felhívtam a másik biztosítót is, hátha onnan is kapok valamit. De nem. Inkább felvilágosítottak, hogy ezt törvény tiltja. Nem lehet tárgyakat túlbiztosítani. Csak a tényleges kárt térítik meg. Miért fizessenek nekem többet, mint ami kár ért? Szóval a nőci rendesen elhajtott. De valahol igazuk is van. Főleg azért, mert így a biztosítócsalók, amúgy is nem kis számát biztos gyorsan duplájára lehetne emelni.

Egy dolog volt, amire esetleg jó lenne a dupla biztosítás. Ha ellopják a poggyászod, és az eredeti biztosító 300 ezres limitje kevés lenne akkor a fennmaradót a másik biztosító állná. De ez sem olyan egyszerű ám, mert nagy értékű tárgyakért nem fizet (elektromos kütyük, pénz, ékszer, műtárgy). Azt vidd fel a gépre. Úgy meg azért nehéz összehozni egy bőrönd ruhát. Hacsaknem be tudod bizonyítani, hogy tele volt Hugo Boss öltönyökkel. Ehhez meg persze számla kell. Úgyhogy egy biztos, csak a kiokosított biztosítási csalók fognak jól járni. Mi halandók sose.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kerdes-felelek.blog.hu/api/trackback/id/tr51111512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lengyelvili 2007.07.07. 21:16:27

Ez nekem mindig is sántított. Miért nem lehet valamit többször biztosítani? Hiszen a második biztosításért is fizetek, akkor miért nem jár az ellenszolgáltatás? Viszont biztosan tudom, hogy egy embernek lehet egyszerre több életbiztosítása, hogy is van ez?

lengyelbalazs 2007.07.09. 22:42:38

Hát igazából pontosan én sem értem, hogy miért nem lehet túlbiztosítani valamit, mert mindkét biuztosítási díjat fizeted. Valószínű az oka az, hogy a biztosítási csalásoknak ez lenne a táptalaja. És miért fizetné ki kétszer a casco a kocsidat, amikor téged csak egy kár ért. és azt vissza is kaptad. És a kérdés is jó, hogy akkor az életbiztosítások köre más kategória lenne? mert ott tényleg lehet többet kötni.

a múltkori kommentben a kovács balázs leírta a lényegét. a biztosításról. azt hiszem így szól: a biztosítás közös kockázatvállalás tulajdonunkban lévő tárgyakra. aminek értékét az összes biztosított dolog együttes kárának az egy főre osztott része jut. tehát ha én azt a terméket több ilyen közös csoportba vonom bele, nem értem miért nem lehet átfedés, és két biztosítási díj.

egy biztos. az én előző esetemben azt mondta a biztosító, hogy törvény tiltja a túlbiztosítást.
süti beállítások módosítása