HTML

lengyelbalazs

Friss topikok

  • lakerzso: most én is ültettem lencsé sárgaborsót majd kiderül hogy mijen és majd le irom (2013.04.29. 11:28) 20.
  • lengyelbalazs: @edaniel: oké oké. D. pont, a lejtő alján az egyenes és a lejtő találkozásánál a meredekebb oldal... (2012.04.12. 14:32) 102.
  • lengyelbalazs: @Benjamin26: -ez a bajom nekem is. képlet alapján tényleg nem kellene változnia, de ez akkor nem ... (2012.02.20. 07:49) 100. jubileum avagy a centenárium
  • lengyelbalazs: és abban folyékony állapotban van? (2008.03.24. 21:27) 98.

Linkblog

80.

2007.08.05. 21:03 lengyelbalazs

 

2007. 08. 05

 

Messziről indítom a mondanivalómat, de kell egy kis előjáték, hogy érthető legyen a gondolatmenet.

Az állatvilág folyamatosan fejlődik. Az állatok a környezetükhöz képest változnak. Az ember felegyenesedett, a delfin visszament a tengerbe, a kígyónak eltűntek a lábai, a vírusok ellenállóak lesznek az oltásnak, az ember szőrzete visszafejlődött. Egyszóval minden élőlény folyamatosan változik a környezetéhez, a megélhetéshez, a jobb táplálékszerzéshez, a faj fenntartásához. Most is folyamatosan változunk, csak a folyamat lassan alakul. 30 év az emberöltő. Ennyi idő kell, hogy a génjeinket továbbadjuk, ezért ez a fejlődés lassú.

A kérdés az, hogy merre fog „fejlődni” az ember? Mi felé haladunk? Választ gondolom akkor kapunk, ha visszafelé nézünk, és az elmúlt 10.000 év leleteit vesszük alapul. Mik is ezek? A gerinc kiegyenesedett, a szőrzet eltűnt, az agy megnőtt, a magasság 20 % - al nőtt, a lábujjaink elcsökevényesedtek, összességében gyengébbek lettünk, mert nem használjuk ki a testi erőnket a táplálékszerzéshez. Ha ezeket tovább folytatódnak, akkor megkapjuk a TV- ben látható űrlényeket. Nagy fej, csupasz bőr, nagy szem, csökevényes végtagok. Ja és jó pár év évszázad múlva, nem lesz hajunk sem. A hideg és a meleg ellen úgyis a sapka véd. Arra a sorsra jut mint a szőrünk. Nem lesz körmünk. Miért is lenne? A pattanásnyomáson kívül úgyse használjuk. Gondolom ez lesz a menet. Szar belátni, de a lábunkkal régen kapaszkodtunk és a szőrünk pedig védte a testünket. (az állatokat, annyira nem is bántja még az UV, mint az embereket.)

És akkor most arról írok, ami miatt az egész az eszembe jutott. Lehet, hogy nem igaz, de akkor cáfolatot kérek. Miért van az embernek tejfoga? Az átlagéletkorunk 10.000 éve 30 év volt. Ennyire volt programozva a test. Nem lehet, hogy azért alakult ki a tejfog, mert akkor sem bírta ki a fogunk az életkorunk végéig? 10-11 éves korunkban esnek ki. Ezzel szinte az akkori életünk feléig kitartottak. Ha az első gondolatmenetemet nézzük, akkor lehetne a következő a fejlődés iránya. Mivel az átlagéletkor 70 év lett manapság, a tejfogak csak 20 éves korban hullanának ki, vagy ami még jobb lenne, kétszer cserélődnének. Sajnos ez az ember egyik legrosszabb testrésze. Minden ember öregkorára fog nélkül marad, és 30 éves korára van vagy 5 tömött foga. Ha a genetika fejlődni képes, akkor a fogunkkal kellene kezdenie a fejlődést. Legyen erősebb, nőjön mint az egereké, mint a körmünk, cserélődjön kétszer. Mindegyikre van példa az állatvilágban. Ha egy láb el tudott tűnni a gyíkoknál, és lett belőle kígyó, akkor egy ilyen dolog is megjavulhat nem? Biztos kell jó pár éve, de van remény. Mindenestre egyet megígérhetek, én próbálok olyan örökítő anyagot továbbadni, amiben kétszer-háromszor cserélődő fogaink lesznek.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kerdes-felelek.blog.hu/api/trackback/id/tr9133048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Surfin · http://surfin.blog.hu 2007.08.06. 14:22:36

Amit én hallottam az az, hogy nemsokára (mondjuk ez pár száz év is lehet) már minden nő császármetszéssel fog szülni. Ugyanis a két lábra állástól összeszűkült a nők medencecsontja (meg persze a férfiaké is, csak az most kevésbé számít), az agytérfogat növekedésével pedig nyilvánvalóan nőtt a fej mérete is, és így egész egyszerűen fizikai lehetetlenség lesz a normál szülés.

lengyelvili 2007.08.06. 17:21:52

És a bálna nem hal, hanem rovar, és osztódással szaporodik?

lengyelbalazs 2007.08.07. 09:21:52

szerintem meg pont az ellenkezője lehet. ezt a szervezet is tudja, ami alakulni képes, hogy nem fog kiférni, és úgy alakul hozzá. ha nő az agyad, nő a fej tartó izmok erőssége is. nő a fej, hozzá fog alakulni a csipő mérete is. jól is nézne ki az állatvilág, ha valami szép lassan változik, aztán nem tudná megszülni az utódát. ki is halna mindegyik. mert ők nem tudják császárral megoldani. baj csak akkor lehet, ha valamelyik "fejlődés" gyorsabb a normálisnál.
süti beállítások módosítása