HTML

lengyelbalazs

Friss topikok

  • lakerzso: most én is ültettem lencsé sárgaborsót majd kiderül hogy mijen és majd le irom (2013.04.29. 11:28) 20.
  • lengyelbalazs: @edaniel: oké oké. D. pont, a lejtő alján az egyenes és a lejtő találkozásánál a meredekebb oldal... (2012.04.12. 14:32) 102.
  • lengyelbalazs: @Benjamin26: -ez a bajom nekem is. képlet alapján tényleg nem kellene változnia, de ez akkor nem ... (2012.02.20. 07:49) 100. jubileum avagy a centenárium
  • lengyelbalazs: és abban folyékony állapotban van? (2008.03.24. 21:27) 98.

Linkblog

66.

2007.06.04. 07:14 lengyelbalazs

 

2007. 06. 04

 

Van egy termék a boltokban, amit egyszerűen nem értek. Ez pedig a Calgon. Iszonyatos mennyiségű reklámot nyomat a Tv-ben. De egyszerűen nem értem ki vesz ilyet. Egyszer kiszámoltam, hogy mennyibe is kerül ez a cucc. 2.000 Ft egy kiló. Ami azt jelenti, hogy ha rendszeresen minden mosásnál alkalmazzuk, akkor kb 10 év alatt kifizetjük, pontosan a mosógép árát. Vagyis semmi értelme az egésznek. Tegye mindenki félre az erre költött pénzét, és már meg is lesz az új mosógép. A másik dolog, amit ezzel kapcsolatosan nem értek, az az, hogy a mosóporgyártók, miért nem tesznek a mosóporukba hasonló adalékot. Az egyik legjobb reklámhadjárat lenne. Egy kicsivel tudnák drágábban adni a terméküket és biztos, hogy sokan nem sajnálnák rá azt a plusz pénzt. Gondolom, az anyag le van védetve, de nem hiszem, hogy az összetevői is. Kicsit átvariálják, és kész a tuti üzlet.

Most megint adtam egy jó ötletet a megvalósítóknak. Ezt azért mondom, mert tavaly találtam egy német honlapot, amit magánszemélyek szerkesztenek (www.holidaycheck.de). Ide töltik fel minden olyan nyaralóhely tapasztalatát, amit szívesen megosztanak a többiekkel. Azért jó ez, mert nem csak a katalógus száraz kispécizett adatait tudják meg, hanem a valóságot. Igaz, ehhez kell a német mentalitás is, hogy önzetlenül, a későbbi profitálás reményében vegyék a fáradtságot a tapasztalatok leírására. Mindent meg lehet tudni itt egy adott szállodáról. Mire kell figyelni, melyik szobák a hangosak, vigyünk-e magunkkal szúnyogirtót, valóban homokos-e a part, hova menjünk bevásárolni, mi mennyibe kerül, melyik programra érdemes befizetni. Szóval mindent. És a világ minden tájáról. Képeket is lehet csatolni (ez is jó, mert a katalógusba mindig csak a legjobb képek vannak, a legjobb szobákról, a legjobb partszakaszokról) .Van benne egy csomó magyar szálloda is. Tavaly ezt nézegetve gondoltam, milyen fasza lenne, ha lenne egy ilyen magyar oldal is. Nem csak az érti aki tud németül. Még pénzt is lehetne csinálni belőle, mert ha jól felfut, az utazási irodák hirdetnének szívesen rajta. Vagy ismerve a magyarokat, lehet csak le kéne fordítani ezt az oldalt. De ez az igények miatt nem biztos, hogy jó lehet, mert ami a németnek közepes, az a magyarnak kiváló, legalább is ez a tapasztalatom az ízlésükkel kapcsolatban. Meg az is baj, hogy elképesztő sok értékelés van feltöltve, és nincs az a pénz, amiért ezt le lehetne fordítani.

Vegyes érzésekkel tapasztaltam, hogy ez az ötlet másban is megszületett, mert Ongo néven elindították ezt a lapot. Mégpedig a könnyebbik megoldással (magyarok töltsék fel adatokkal) kezdték. Egy hónapja mehet, de nem az igazi eddig az eredmény, Talán 100-at tölthettek fel, de azért ha már „lecsaptak” az ötletemre kíváncsian-örömmel várom a sikerét. Könnyítsük meg egymás nyaralását.

 

És utószóként kérem, ne pártoljon el tőlem senki, mert nem fogok most egy ideig jelentkezni. Prózai oka van: a nászutamat töltöm. 10 nap és újra írok

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kerdes-felelek.blog.hu/api/trackback/id/tr1492172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Wormie 2007.07.16. 10:34:43

Megnyugtatlak: MINDEN mosóporban van vízlágyító adalék. Nem is kevés. De hát a nevezett esetben a cég (REckitt Benckiser) maga is gyárt mosószert - ergo nem fogja ezt reklámozni.

Kedvenc viccem:

Calgon

-Teri vagyok, 15 éve használok Calgont, ami eddig 876. 545 Ft-omba került!
- Juli vagyok, szarok én a Calgonra, inkább 3 évenként 4500 Ft-ért veszek egy új fűtőszálat!

:-DDDDDDDD

lengyelbalazs 2007.07.18. 10:12:02

tehát akkor átverés az egész, csak azt nem tudom, hogy honnan a fenéből van ennyi pénze reklámra. kb úgy tűnik nekem, hogy ezt senki sem veszi be, tehát akkor kevesen használják. és mégis, ez döl minden adón.


a vicc régi, de nekem is az egyik kedvencem. nagyon tetszik.

süti beállítások módosítása